Hatha Yoga

Hatha Yoga Den Haag Bezuidenhout

Via de Hatha Yogales word je door de asana’s (lichaamshoudingen) en pranayama’s (ademhalingsoefeningen) op een natuurlijke wijze teruggeleid naar de verstilling in jezelf, die je zult ervaren als een  onuitputtelijke bron van zijn.

Invulling van de Hatha yogales

De lessen duren doorgaans een uur, maar soms loopt het een kwartiertje uit. De opbouw van de lessen is als volgt:

  1. Rustmoment; zittend of liggend proberen we onszelf alvast even in het Nu te brengen.
  2. Het rustmoment wordt gevolgd door een aantal lichamelijke oefeningen (asana’s) die gekoppeld worden aan de ademhaling. De oefeningen doen we drie keer dynamisch doen; d.w.z. dat we ons op een inademing (door de neus) inspannen, bijvoorbeeld  door de armen zijwaarts omhoog te brengen, en op een uitademing (door de mond) weer ontspannen en onze armen weer naar beneden brengen.
    De vierde keer doen we een statische  uitvoering; d.w.z. dat we ademhalen terwijl we in een bepaald houding staan.
  3. Tijdens de les kan het voorkomen dat de lichamelijke oefeningen worden afgewisseld of gecombineerd met visualisaties, affirmaties, meditaties en/of losstaande ademhalingsoefeningen (pranayama).
  4. Aan het einde van de les volgt altijd een ontspanning van ongeveer een kwartier. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende ontspanningstechnieken, zoals ademtechnieken, methode van Jacobson, visualisatie en meestal ook ontspanningsmuziek.

Prasarita Padottanasana

Hopelijk heeft u nu een beetje een idee van hoe een Hatha yogales eruit ziet. Het beste is natuurlijk om het aan den lijve te ondervinden. U bent dan ook van harte welkom om een gratis proefles te komen volgen. Tevens geef ik ook zwangerschapsyoga, en yoga voor jonge moeders in het Bezuidenhout in Den Haag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *