Meditatie

Wat is mediteren?

Eigenlijk is mediteren, het bewust-Zijn van wie je bent.

“Wie ben ik” en “wat is de aard van mijn bestaan?”, zijn vragen die de zoeker van de Ziel sinds mensenheugenis bezighouden. Vanuit verschillende oosterse tradities, zoals het boeddhisme, het hindoeïsme en de yoga, wordt het antwoord op deze vragen gevonden in meditatie als een stap op de weg naar verlichting; het bewust ervaren van je Zelf.

Meditatie wordt meestal zittend beoefend in de Boeddhahouding of lotushouding, waarbij er via concentratie en contemplatie een ononderbroken gedachtestroom ontstaat. Hierdoor ontstaat een gevoel van rust, heelheid, onafgescheidenheid en enternal Bliss.

 

boeddha 3

“Ayam atman Brahman”

…Het zelf is één met het zijn

Mediteren bij MYMER

Tijdens de wekelijkse meditatielessen bij MYMER leert u aan de hand van verschillende meditatietechnieken om tot een ontspannen staat van Zijn te komen…

We beginnen de les met verschillende lichaamsoefeningen om makkelijker te kunnen zitten, waarna we ons zullen onderdompelen in de stilte van het Zijn. Soms maak ik hierbij gebruik van geleide meditatie, zoals het visualiseren van rustgevende beelden die een serene rust uitstralen of het reciteren van een mantra. Maar ook zult u kennismaken met andere vormen van meditatie, zoals zen meditatie, mindfullness, of loop meditatie. Hierbij kom ik graag tegemoet aan de wensen van de groep. Ook voor de meditatielessen geldt natuurlijk dat u van harte welkom bent om een keertje een proefles te komen volgen.

 

profiel foto google+

 

Basiscursus dhyana yoga (mediteren)
Er bestaat ook de mogelijkheid om een basiscursus dhyana yoga (mediteren) te volgen van 5 lessen. Hierin kunt u kennismaken met de basistechnieken van het mediteren, gecombineerd met een stukje theorie waarin u wat meer achtergrondinformatie krijgt over de oorsprong van de yoga en meditatie en het achtvoudige pad van Patanjali.

De eerst volgende basiscursus wordt gehouden op de vrijdagavonden in mei 2020 van 20:00 u. – 22:00 uur. Tevens is er de mogelijkheid tot privélessen of het deelnemen aan de meditatie avonden waarvan u de thema’s vindt in de activiteiten agenda.

 

Kijk hier voor onze tarieven!

Deze site is nog onder constructie, voor meer informatie mailt of belt U gerust met Mymer: info@mymer.nl  tel.nr.: +31(0)624637762