Yoga Archery

Als eerste yogaschool in Nederland biedt Mymer de gelegenheid  om deel te nemen aan privélessen Yoga Archery voor iedereen die al een tijdje yoga heeft beoefend en die enige ervaring heeft op het gebied van boogschieten.

Yoga Archery is een ultieme mix van boogschieten vanuit hatha yoga asana’s op meditatieve wijze. Enigszins te vergelijken met het  Japanse Kyudo ofwel  het eeuwenoude Zen boogschieten, maar  dan met een geheel eigen stijl en een spontane knipoog vanuit de Hatha yoga waarbij je de geest vrijmaakt van gedachteschommelingen door middel van verschillende lichaamshoudingen (asana’s).

Net als bij het Zen boogschieten zijn de asana’s van de Hatha Yoga erop gericht om de beoefenaar te trainen in concentratie én loslaten en via de meditatieve weg de verlichting (samadhi) te bereiken. Het verschil is dat wij bij de Yoga Archery een schot lossen vanuit één van de vele verschillende lichaamshoudingen en dat kan zowel staand, zittend en zelfs liggend.

Een ander belangrijk aspect van de Yoga Archery is dat we net als bij de Hatha Yoga alle oefeningen links en rechts hetzelfde doen. Er wordt daarom naast rechtshandig schieten ook geoefend in het linkshandig lossen zodat het lichaam zich gelijkmatig ontwikkeld en bovendien de samenwerking tussen linker- en rechter hersenhelft wordt gestimuleerd. Het doel hiervan is het bereiken van een betere balans tussen deze complementaire helften alsmede de tegenpolen die zij vertegenwoordigen volgens de Indiase yoga traditie; lichaam en geest, gevoel en verstand, yin en yang. Eenmaal in balans zullen zij elkaar nog beter kunnen aanvullen hetgeen opnieuw zal leiden tot een betere balans…

Tijdens deze lessen leer je boogschieten vanuit yoga asana’s  en daarom is enige ervaring op het gebied van yoga én boogschieten, óf aanleg daartoe een absolute vereiste. De les duurt (minimaal) 1 uur en de kosten hiervoor bedragen  €55,=.

Ben jij klaar om als één van de eerste je stappen te zetten op deze bijzondere weg van de Yoga Archery? Bel of sms dan gerust voor het maken van een afspraak!

(Tel.nr.: 0624637762)

Wekelijkse privélessen Yoga Archery kosten  €220,= p.p./maand. Net als voor alle andere Mymer activiteiten geldt ook hier dat  deelname geheel  voor eigen risico is van de cursist.

mymer-yoga-archery-eagle-pose-franciska-de-bruijne

 

Waar het allemaal begon; het grote anti-kraakpand aan de Johannes Camphuijstraat in Den Haag. Voor velen nog bekend als wat ooit het distributiecentrum van de PTT was…