Agenda

Vrijdag 1, 8, 15, 22, 29 mei 2020

Basiscursus Dhyana Yoga – Basiscursus mediteren

De oorsprong van de yoga

&

het 8-voudige pad van Patanjali

 5 vrijdagavonden waarin theorie en praktijk elkaar zullen afwisselen…

boeddha 3

Een ideale kennismaking voor iedereen die wil leren mediteren en er iets meer over zou willen weten.

Na een kort moment van stilte en bezinning volgt er een uur waarin er per les een onderwerp wordt uitgelicht en er de gelegenheid is voor het stellen van eventuele vragen. Hierna gevolgd door verscheidene meditatieoefeningen,  want zoals mijn eigen yogalerares eens zei:

“Beter één ons praktijk als een kilo theorie”

20:00 – 22:00

€175,= pp.

De prijzen op deze pagina zijn incl. 21% BTW

Zaterdag 2 november 2019

Halloween Trick ánd Treat – Verjaag de heks uit de tuin van MYMER

Tijdens de jaarlijkse Halloween optocht in Bezuidenhout-Oost wordt je uitgedaagd om met pijl en boog op de heks te schieten

Tussen 18:30 u. en 19:50 u. mogen alle minderjarige  monsters, spoken en andere griezels ieder drie blunts (pijlen met stompe punten) lossen om te proberen de heks in de tuin van Mymer van haar bezem te schieten. Bovendien zijn er naast de tricks de gebruikelijke treats!

18:30 – 19:45

Gratis toegang

*

Zaterdag 2 november 2019

Jaarlijkse MYMER Halloween archery competition – Blacklight archery

Tijdens deze jaarlijkse vriendschappelijke competitie strijden we om de eer wie er het meeste spoken, vleermuizen, spinnen en andere griezels weet te verjagen uit het MYMER paradijs, ofwel het hof van heden …

Tijdens de Halloween optocht  in onze wijk  zijn de deelnemers van deze competitie  welkom om zich alvast ter plaatse te verzamelen waar zij onthaald zullen worden met een kop warme pompoensoep en/of andere toepasselijke geneugten.  Nadat de laatste bezoekers van de optocht weer door de duisternis van de nacht zijn opgeslokt, zullen wij om 20:00 de eer aangaan om de overgebleven onverlaten het veld te laten ruimen en ze terug te verbannen naar de onderwereld waar ze vandaan komen. 

Dit jaar schieten we behalve bij blacklight ook met nightflights en vanwege de verschillende dikte van de pezen, lijkt het ons daarom een goed idee om dit keer je eigen boog thuis te laten en met één van onze bogen te schieten.  Wil je persé met je eigen boog schieten? Neem dan ook je eigen, liefst glow in the dark, pijlen mee of  zorg  voor nokken met lichtjes.  (Deze zijn te koop bij Fairbow of misschien heb ik er een aantal voor je te koop, mits je er niet te veel van één bepaalde kleur nodig hebt.)

Meldt je van te voren aan, want er is maar beperkt plaats!

vanaf 20:00 uur

€10,= p.p.

Gratis beneden de 18 jaar!

*

Zondag 18 augustus 2019

Namastéhuisje Park Clingendael

Namastéhuisje Clingendael – Hatha Yogales in het bos

Aanstaande zondag geef ik les voor mijn collega Sandra van der Vlis.

Deze les is voor iedereen toegankelijk en gaat bij regenachtig weer gewoon door! We mogen dan gebruikmaken van het sfeervolle Namastéhuisje bij de Hollandse tuin in park Clingendael.  Het is de bedoeling dat je zelf een yoga-mat meebrengt en een grote handdoek. Betalingen dienen na de les contant te worden voldaan. (Graag gepast)

Bel om je aan te melden! Tel.nr: 0624 63 77 62
9:30 – 10:30

€10,= p.p.

Hollandse tuin in Park Clingendael

*
Dinsdag  18 september 2018
Meditatieles – Gratis proefles

Vanaf 18 september gaat de nieuwe meditatie cursus van start!

Mediteren kun je op verschillende manieren doen. In deze wekelijkse lessen van 3 kwartier worden er verschillende meditatietechnieken geoefend. Denk hierbij aan zen-meditatie, mindfullness of bv het mediteren  met edelstenen. Deze cursus is voor zowel beginners als gevorderden en behalve een vast maandabonnement is het ook mogelijk om af en toe een losse les te komen volgen. De les begint om 19:00 en duurt drie kwartier.
Bel om je aan te melden!
Dinsdag  18 september 2018

Zwangerschapsyoga – Gratis proefles

Vanaf 18 september start er een zwangerschaps-yogales!

Vanaf 14 weken zwangerschap kun je je aanmelden voor deze cursus op dinsdag avond van 20:00 tot 21:30. Je hoeft geen ervaring met yoga te hebben om aan deze cursus deel te kunnen nemen. De reguliere yoga oefeningen worden op een aangepaste manier uitgevoerd om het lichaam in conditie te houden en voor te bereiden op de bevalling en bovendien worden er diverse ademhalings- en perstechnieken getraind  die de a.s. moeder helpen tijdens de bevalling.
Bel om je aan te melden!
Vrijdag  27 april 2018

Indoor vrijmarkt – Gratis toegang

Verkoop je spullen in het oude distributiecentrum!

A.s. vrijdag is het weer Koningsdag en mogen de kleden weer uit de kast worden getrokken om tijdens de traditionele vrijmarkt oude en/of zelf gemaakte spullen te verkopen 🙂 !
Natuurlijk hoopt iedereen op een stralende dag waarop je buiten op je kleedje in de zon kunt genieten van een geslaagde verkoop op één van de drukst bezochte plekjes van Den Haag. Maar, mocht je onverhoopt tóch weg regenen van het spaarwaterveld, of je loopt liever niet het risico op slecht weer, dan ben je van harte welkom om (gratis) je kleedje uit te stallen bij Mymer aan de Johannes Camphuijsstraat 163A & B. Van 11:00 tot 16:00 zijn de deuren geopend en kun je gewoon binnen komen lopen. Wil je zeker zijn van een plaatsje of van te voren al een plekje inrichten met je spullen, dan kun je me altijd even bellen! Hoe het weer ook wordt; MYMER wenst iedereen een stralende Koningsdag!
11:00 – 16:00
(Tel.nr.: 0624637762)
*

Vrijdag  1 Juni t/m 29 Juni 2018

Massage cursus voor twee – 5 Workshops van twee uur

Een combinatie van technieken uit de sport- en ontspannings massage in vijf afzonderlijk te volgen workshops! 

 Op verzoek van enkele stellen in mijn praktijk, geef ik de komende 5 vrijdagen een massage workshop voor koppels waarin ik in anderhalf uur verschillende massagetechnieken aanreik  die ik zelf het meeste gebruik binnen de Mymer massagepraktijk die de cursisten vervolgens om beurten op elkaar oefenen. Zodoende kan ik tijdens de workshop handige tips en aanwijzingen geven die het masseren prettiger maken om te ondergaan, maar ook om te geven. Zeker voor stellen met kinderen is er niet altijd de gelegenheid om (allebei) naar een masseuse te gaan. Vanwege vastzittende spieren of gewoon behoefte aan ontspanning binnen ons drukke bestaan,  is een gedegen massage echter af en toe wel wenselijk.

Voor deze cursus hoef je geen basiskennis te hebben om binnen een veilige omgeving samen met je eigen partner (er wordt dus níet gewisseld) het masseren eigen te maken en bovendien op elkaar af te leren stemmen.

Ik heb besloten dat de avonden los te volgen zijn zodat mensen om tal van  redenen de ene workshop wel kunnen volgen en een andere niet. Voor mensen die de hele cursus willen volgen en vooraf in één keer betalen is de cursus echter wel wat goedkoper en zijn daarmee ook van een beschikbare plaats verzekerd!

De cursus bestaat uit de volgende workshop:

1 Juni –  Nek & schouders

8 Juni – Rug, armen & handen

15 Juni – Achterkant benen & onderkant voeten

22 Juni –  Voorkant benen & bovenkant voeten

29 Juni – Hoofd, gezicht, nek & schouders vanuit rugligging

20:00 – 22:00

 €187,50 Per paar voor de gehele cursus bij vooruit betaling

€45,00 Per paar voor een losse workshop avond

Bel of sms om je aan te melden!

*

Bij voldoende aanmeldingen

English version below

Open zwangerschapsyoga partnerles  – Ook voor niet-Mymer cursisten

Regelmatig  worden er binnen de zwangerschapsyogalessen ook partnerlessen verzorgd waarbij de aanstaande moeder zich samen met haar partner kan voorbereiden op de bevalling. Tijdens deze lessen komen de verschillende fasen van de bevalling aan bod,  alsmede de verschillende  baringshoudingen en -technieken. Het is leerzaam de lessen samen te volgen,  zodat ook de partners niet onbeslagen ten ijs hoeven te komen wanneer de bevalling eenmaal begint!

Speciaal voor degenen wiens partners niet in de gelegenheid zijn om de partnerlessen te volgen op de reguliere tijden, is er nu de mogelijkheid tot het volgen van een open zwangerschapsyoga-partnerles.

Een zwangerschapsyoga-partnerles duurt ongeveer anderhalf uur en de les kan eventueel ook in het Engels gegeven worden.

Datum en lestijd in overleg

15,= per paar; bij een minimum van 4 stellen

óf

€60,= gedeeld door het aantal deelnemende koppels bij minder dan 4  paren

In case of sufficient registrations

Open pregnancy yoga partner classAlso for non-Mymer students

Within the pregnancy yoga class program we frequently organise partner lessons where both the mother and the partner can prepare for the delivery. During these classes the different fases of the delivery are discussed, as well as the different birthing positions and techniques.  It is very helpful to take the classes together so that the partners are also well prepared when the time of the delivery finally comes!

Especially for those students whose partners are not able to make it to the partner classes on the regular hours, we now offer the possibility to follow an open pregnancy yoga partner class.

A pregnancy yoga partner class takes about an hour and a half and can be given in English if desired.

Date and hour of the class to be determined

€15,= per couple;  if a minimum of 4 couples is attending

 ór

€60,= divided by the number of participating couples;  if less than 4 couples are attending 

Iedere 3e vrijdag van de maand

lotus_flower

Mantra workshop  – Reciteren van Tibetaanse en Sanskriet mantra’s

‘Om Manipadmé Hum’ 

‘Gezegend zij het kleinoot/juweel in de lotus’… Dit is wel de meest gereciteerde mantra in het Tibetaanse Boeddhisme en wellicht ook de bekendste, maar er zijn er natuurlijk veel meer! Deze traditionele spreuken/gebeden worden zowel in de yogatraditie als in het Boeddhisme beschouwd als een belangrijk instrument op de weg naar verlichting. De resonantie van deze ‘snoeren’ van heilige woorden gereciteerd  zouden de meditator ervan afstemmen op hun diepere betekenis en het alomvattende zijn; Brahman

19:00 – 20:00

€3,= p.p.

 

Meer activiteiten volgen nog, zoals bv. yoga intensief (3 uur op de mat), meditatie avonden en yoga workshops.

Kijkt U geregeld op de agenda als U van de update’s op de hoogte wilt blijven!

Deze site is nog onder constructie, voor meer informatie mailt of belt U gerust met Mymer: info@mymer.nl

tel.nr.: +31(0)624637762

(Oproepen zonder nummerherkenning worden niet beantwoord, maar als U duidelijk Uw naam en tel.nr. inspreekt dan bel ik U zo spoedig mogelijk terug.)

3 reacties op Agenda

  1. Bianca schreef:

    Hallo Francisca,

    Bedankt voor de heerlijke massage van vanmiddag, ik ben helemaal ontspannen.

    Warme groet Bianca

  2. B. Kremer schreef:

    Gisteravond een heerlijke les gehad. Alle aandacht voor het hartchakra op muziek van Karunesh. Dit geeft weer ruimte om me heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *